| Ojciec w nas [wiadomość #29251] |
pon, 06 kwietnia 2009 17:18  |
rajcelem  Wiadomości: 172 Dołączył(a): kwietnia 2009 |
Senior Member |
|
|
"Ojciec Uniwersalny jest Bogiem całego stworzenia, Pierwszym Źródłem i Centrum wszystkich rzeczy i istot. Uważajcie Boga przede wszystkim za stwórcę, potem za władcę a na koniec za nieskończonego podtrzymywacza."
http://naszojciec.pl/Ksiega-Urantii/przekaz/1
Fragment Ojca jest w każdym z nas. Czujecie go?
Ja przyznam, że słabo. Raczej mam tylko wiedzę o tym.
Księga Urantii sugeruje, że możliwe jest połączenie z tym fragmentem Ojca jeszcze za życia na Ziemi.
Chcę to osiągnąć.
[Uaktualnione dnia: ndz, 12 kwietnia 2009 17:17]
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Ojciec w nas [wiadomość #63193 (odpowiedź na #62362) ] |
pon, 08 lutego 2010 14:27   |
rajcelem  Wiadomości: 172 Dołączył(a): kwietnia 2009 |
Senior Member |
|
|
| Ejael napisał(a) dnia czw, 21 stycznia 2010 11:22 | Ja bardzo wystrzegam się wszystkich takich 'odczuć Boga' - 99,999% są to fałszywe odczucia naszej z własnej świadomości. Pokora, wiara, miłość, zaufanie i radość życia dziecka bożego mi wystarczają, nie staram się niczego wyczuć ale raczej podejmować rozsądne i owocujące dobrem decyzje - 'bądź wola Twoja'.
|
A ja czekam na dzień, w którym osiągnę świadomy kontakt z duchem Ojca we mnie.
Dziś to raczej przeczucie o obecności Boga, ale staje się ono coraz silniejsze.
Lubię je porównać do odczuwania ziemskich rodziców przez małe dziecko.
Kontakt rodzica z takim dzieckiem jest oczywisty,
ale wątpię czy niemowlak świadomie to odczuwa.
|
|
|
| Re: Ojciec w nas [wiadomość #72076 (odpowiedź na #29251) ] |
ndz, 04 lipca 2010 16:52  |
|
My jesteśmy nim a on jest nami.
Kwituje często przekazy:
Jam jest Chrystus Michał Aton, Ojciec wasz, który wędruje wśród was, aby oddzielić światło od ciemności i popchnąć do przodu wydarzenia, które was wyzwolą. Po tych słowach stawiam moją pieczęć.
Założyłem Stronę ABUNDANT HOPE Polska (Wielka Nadzieja)
Tłumaczę tam przekazy od Chrystusa Michała, Esu Immanuela, S333, Monjoronsona, itd. Które prawie codziennie dochodzą. Proszę zobaczcie i może ktoś pomoże w tłumaczeniach, bo ja tłumaczę z niemieckiego. Oryginalne posty są po angielsku.
http://ahpolska.blogspot.com/
Nasz świat który my tworzymy jest inny niż ten który oni stworzyli, działajmy razem dla lepszej przyszłości.
|
|
|
Łączny czas generowania strony wyniósł 0,07885 sekund.